Notícies Batxillerat

Notícies Batxillerat

1r de Batxillerat al Fòrum de les Ciutats Defensores dels Drets Humans

El passat 5 d’octubre els nostres alumnes de Batxillerat van assistir al Fòrum de les Ciutats Defensores dels Drets Humans d'Esplugues, un espai de trobada que pretén donar a conèixer la feina que realitzen defensors i defensores els drets humans de diverses parts del món.  L'objectiu principal és el de conscienciar a la ciutadania de les ciutats participants sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en la nostra tasca quotidiana.

Els assistents van gaudir de les ponències de Spitou Mendy, defensor senegalès dels drets laborals de les persones migrants treballadores del camp a Andalusia; Ahmed Ali, fotoperiodista egipci refugiat a Espanya que es va implicar en el Moviment 6 d’abril, va treballar per la Comissió Egípcia de Drets i Llibertats, va ser condemnat a 25 anys de presó i va fugir del país, i Marisa Franco, activista pels drets de les persones migrants i contra les deportacions als EUA.

Galeria de fotos i videos de l'esdeveniment aquí

Presentació del projecte [REC]FUGIADES

El dijous dia 31 de maig es va fer la presentació oficial del projecte [Rec]fugiades a la facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna. Aquest és un projecte d’ApS liderat per la ONG Justícia i Pau i la Bretxa en el qual diversos alumnes de 1r de Batxillerat han participat durant tot el curs. El projecte compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Durant l’acte es van projectar els curtmetratges produïts pels alumnes amb l’objectiu de sensibilitzar els joves en matèria de migracions i refugi. Aquesta ha estat una oportunitat pels nostres alumnes de descobrir de primera mà el testimoni de lluita i esperança de persones refugiades i ha estat un aprenentatge amb valor afegit que els motiva a promoure actituds d’integració i acollida.

 


 

 

Els alumnes de Batxillerat participen al concurs "Aquí hi ha Química" de l' IQS

Al nostre voltant i en el nostre dia a dia trobem multitud de productes, processos o descobriments que han estat possibles gràcies a la química.

Des de fa 4 anys, l’Institut Químic de Sarrià organitza el concurs “Aquí hi ha Química”, amb el qual es busca que els participants expliquin mitjançant un video i de forma creativa en què consisteixen alguns processos químics que trobem a la nostra vida quotidiana.

A continuació trobareu els videos amb què han participat al concurs els nostres alumnes de Química de Batxillerat enguany.

Ja podeu votar pel vostre video preferit, només fins el 20 de maig! Per a fer-ho, feu click a les imatges i voteu des de Youtube :)

 

 

 

 

Jackam, a la final de VI Competició Catalana de Miniempreses

La miniempresa Jackam, fundada pels nostres alumnes de 1r de Batxillerat, ha arribat a la final de la VI edició de la Competició Catalana de Miniempreses enguany. D’entre les més de 160 candidatures de miniempreses, Jackam ha estat seleccionada entre les 20 millors de Catalunya.

Jackam va presentar Kinetic Shoes, un dispositiu amb el qual podem carregar els nostres telèfons mòbils mitjançant l’energia cinètica que generem en caminar. Un producte innovador, pràctic i fàcil de transportar que ha permès els nostres alumnes viure l’experiència de participar al programa d’enguany, que promou la Fundació Junior Achievement, entitat que fomenta l’emprenedoria entre els joves a nivell internacional.

Durant el dia 11 d’abril , els nostres miniemprenedors van muntar un estand per a la promoció dels Kinetic Shoes al Pedralbes Centre de l’Avinguda Diagonal de Barcelona, i divendres 13 d’abril van presentar el projecte empresarial davant el jurat a la seu de la Fundació RBA.

Donem doncs, l’enhorabona als nostres alumnes de 1r. De Batxillerat, que han defensat la candidatura de forma impecable al certamen!

Gràcies Mireia, Andrea, Quim, Juan Camilo, Jahir i Albert!

 

 

 

1r de Batxillerat al CAR de Sant Cugat

Els alumnes de 1r de Batxillerat han visitat el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. La visita ha estat conduïda per esportistes d'elit (l'Aura i el Ramon Ruiz), qui els han mostrat tots els espais on els esportistes es preparen per les seves competicions (piscina de competició i de natació sincronitzada, camps d'atletisme i d'altres esports olímpics).

Sens dubte, ha estat una sortida que ha agradat a tots els alumnes!

Batxillerat

L'ensenyament post-obligatori ( Batxillerat ), correspon a dos cursos de tasca educativa amb l'objectiu bàsic de donar una adequada preparació a l'alumne per a la seva incorporació  als estudis universitaris o als Cicles Formatius de Grau Superior.  El caràcter específic ajuda l'alumne a especialitzar-se en àrees  directament relacionades amb els futurs estudis que pugui escollir. Es poden cursar dues modalitats: Ciències i Tecnologia i Humanitats i Ciències Socials. Combinant, però, les diferents assignatures, oferim un ventall de diversos itineraris entre les dues modalitats.

 

Què fan els alumnes de Batxillerat en els Projectes Interdisciplinaris i altres activitats cooperatives? El treball per projectes és una metodologia que exemplifica els plantejaments exposats en relació a l'adquisició de les competències bàsiques. Alguns dels projectes que treballem són: Radiació i energia, Fira matemàtica, DNA project, Miniempreses, Energitza't!, La Biologia del pensament, Art i Mitologia...

 

Projecte Pedagògic

Slide background

BATXILLERAT

PRESENTACIÓ

VIDEO

Slide background

Es treballa la comprensió mitjançant projectes relacionats amb les intel·ligències múltiples

PROJECTES

Slide background

A la tecnologia de batxillerat es treballa conjuntament en tres dimensions bàsiques: teòrica, pràctica i actitudinal. També a partir de quatre grans blocs temàtics: mecànica, electrònica, energies i materials.

TECNOLOGIA 3D

Slide background

L'orientació acadèmica i professional al Batxillerat té com a finalitat ajudar l´alumnat i a la família a construir i decidir l'itinerari professional i formatiu i el projecte de vida. Aquest procés continu promou la projecció personal i professional, a partir de la reflexió, la presa de consciència d'un mateix (interessos, habilitats, capacitats, competències, preferències) i l'exploració de les diferents sortides acadèmiques i professionals.

ORIENTACIÓ ACADÈMICA-LABORAL

Slide background

El col.legi Natzaret ofereix cada any un viatge cultural als alumnes de 1r i 2n de Batxillerat. Els dos cursos visiten junts diversos llocs de la geografia europea, Idioma, cultura, art, tradicions... Experiències viscudes amb companys i professors que formen part de l'aprenentatge que sempre queda a la memòria.

VIATGE CULTURAL

Slide background

Amb l'aprenentatge i servei fem una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i formació reflexiva i de servei i treball sobre necessitats reals del nostre entorn sempre amb la intenció de millorar-lo.

APS

             

  

Log in