AULES INNOVADORES Les TIC al Natzaret Edificis del centre

AULES INNOVADORES

Les noves aules del Natzaret Esplugues

Les TIC al Natzaret

Utilització de les TIC

Edificis del centre

 PROJECTE EDUCATIU


El que fa diferents les escoles no és el material, ni els programes, ni l´entorn, va molt més enllà. És precisament la seva concepció de la persona humana, els valors que la sostenen, la concepció del món, de la cultura i de la història que l´anima i les persones que la duen a terme el que marca la identitat d´una escola.

La nostra acció educativa ofereix a la societat catalana un tipus d´escola que, conscient de que Jesucrist és la realització plena de la persona humana, es fonamenta en una concepció transcendent de la persona i de la mateixa existència, i que va definida per un sistema de valors que, perquè són cristians són plenament humans.

I és a partir d´aquests valors que a l´escola procurem per tots els mitjans que el que és abstracte i nocional es converteixi en la manera d´actuar de cada dia, i no només a l´escola i per a l´escola, perquè eduquem per a la vida.

   


VALORS QUE FONAMENTEN I SOSTENEN LA NOSTRA ACCIÓ EDUCATIVA

 

L´Amor que dóna la seguretat, filla de l´experiència de saber-se fruit de l´amor originant de Déu Amor que ens ha donat la família per vivenciar-lo cada dia.

La Família, la cèl·lula de tota societat ben construïda, l´àmbit privilegiat en el que s´aprèn l´acceptació de si mateix i dels altres, és el mitjà ideal d´on brollen el respecte i la valoració i on s´aprèn la gratuïtat de les relacions.

La Filiació. Si bé és cert que no tots som pares, mares, oncles, avis, també ho és que no hi ha ningú que pugui ni ésser fill. Ens defineix a les persones humanes el sentit de filiació que, pel fet de ser cristians, se’ns fonamenta en el reconeixement de Déu com a Pare de tots.

La Veritat que ens ajuda a descobrir la realitat pròpia i aliena i ens fa fidel al nostre ésser de deixebles del qui és Camí, Veritat i Vida.

La Llibertat, nascuda de la consciència de ser fills de Déu, Lliure i Creador, i que ens condiciona positivament els nostres actes perquè ens els possibilita.

La Responsabilitat, com a conseqüència lògica. L´ús adequat habitual de la pròpia llibertat és la millor manera de créixer.

La Solidaritat que va molt més enllà de la solidaritat física, perquè fa ésser conscients de que com a persones humanes som una realitat sagrada pel nostre origen, fraterna per la nostra mateixa constitució i vinculada als altres ja des de l´origen i fins a la fi.

La Justícia. Filla de la justificació de part de Déu.

La Pau, com a resultat de la realització dels valors anteriors. Necessitat com és de la vida humana, és un valor actiu que no es pot limitar a evitar les guerres, grans o petites.

L´Honradesa que els farà més coherents, persones d´una peça, amb la integritat del qui no tem sinó Déu.

La Bondat, fruit d´una activa i constant remodelació del propi cor per amotllar-lo al cànon diví que ens presenta l´Evangeli.

La Bellesa, companya inseparable de la Bondat i la Veritat que afavorirà el creixement i la maduresa de la persona bo i fent-la més sensible.

I com a colofó de la Felicitat que és sempre el fruit madur d´una vida ben plantejada i ben resolta.

 

LA FORMACIÓ-REFLEXIÓ-PREGÀRIA DE CADA DIA

 


Els nostres Col·legis ofereixen als alumnes una formació cristiana i humana, on la fe s´estén com el fonament de tots els valors i l´acompliment dels anhels més pregons del cor de l´home.

Els 30 minuts de formació-reflexió-pregària diària volen:

Ajudar al creixement humà, intel·lectual, físic, social i cristià dels alumnes, que els faci ésser persones cabdals.

Donar les estratègies que calen perquè puguin forjar-se la voluntat.

Afavorir la maduració de la fe cristiana i facilitar-ne la celebració, amb la possibilitat de participar activament en els sagraments, de manera especial en l´Eucaristia.

Despertar el sentit crític bo i ajudant a judicar els esdeveniments de cada dia a casa, a l´escola i al món.

Oferir la possibilitat de conèixer Déu i conèixer-se a ells mateixos.

Obrir horitzons que els facin anar pel món amb la seguretat serena de qui fa el bé i el vol fer bé.

Donar a conèixer i fer estimar l´Evangeli com a mirall per identificar-se cada dia més amb Jesucrist, Déu i Home perfecte

banner defintivo

logo formulari batxillerat

MUSICAL.png

Blocs1.jpg

Activitats paraescolars 2

ACCÉS

alexia.jpg

facebook.jpg

virtual

Volver