És la personalització de l'estudi de les matemàtiques com si fossin els graons d’una escala. La nova manera de veure les matemàtiques ajuda l'alumne a aprendre de manera autònoma seguint el seu propi ritme.
Les 4 Cs: Connectar, Construir, Contemplar i Continuar son la base de l’aprenentatge competencial en ciències, tecnologia i matemàtiques. Amb el “Learning by doing” es fomenten les vocacions científico-tecnològiques.
El nostre model pedagògic centrat en l’alumne, basat en projectes i un aprenentatge cooperatiu necessita de la integració de les potencialitats tecnològiques de les eines informàtiques. Els alumnes de secundària fan servir ordinador portàtil per a l’accés i la personalització del seu aprenentatge.
L’espai també educa. Un entorn que afavoreixi el treball cooperatiu i on l’alumne sigui el protagonista del seu propi aprenentatge requereix d’espais amplis, flexibles i adaptables a les noves metodologies.
El col·legi Natzaret ofereix cada curs una nova experiència cultural als alumnes de 4t ESO de l’escola: London Project. És un projecte d’immersió lingüística que es realitza mitjançant visites lúdiques i culturals acompanyades sempre de personal nadiu que ajudaran a perfeccionar l'idioma, tot gaudint d’activitats relacionades amb la cultura anglesa.
Aquesta activitat complementària ajuda a potenciar en els nois i noies la confiança en ells mateixos, l’expressió verbal i corporal, l’empatia i la concentració
Cada dia 15 minuts per a aprendre a ser persona. Amb el model de Jesús de Natzaret volem persones honestes, emprenedores, creients i compromeses amb la millora de la societat i la justícia social.
STEAM són les sigles que identifiquen les disciplines de Science, Technology, Engineering, Art & Mathematics. Aquesta metodologia ens ajuda a crear projectes atractius per experimentar i fer un aprenentatge contextualitzat i significatiu de la societat que ens envolta posant en pràctica diverses matèries alhora.
L'orientació acadèmica i professional és un procés que és present al llarg de tota l'escolaritat, tot i que té especial importància en finalitzar la ESO. Des del departament s'ofereix un acompanyament a l'alumnat i a la família mitjançant proves i entrevistes per tal de reflexionar sobre els diferents itineraris formatius i afavorir la presa de decisions, tenint clars els interessos, habilitats, capacitats, aptituds, valors i competències per a fer la millor elecció.
Durant tres dies els alumnes de secundària realitzen, agrupats en diferents edats, un “curs” especial triat entre una variada oferta. És una oportunitat per ampliar i aprofundir en l’aprenentatge i per avaluar les competències dels nostres alumnes.
Experiències d’aprenentatge que involucren els alumnes en projectes significatius i contextualitzats en un món real. Combinen diverses matèries i ajuden a desenvolupar habilitats i coneixements que apliquen en el disseny i creació d’un producte final creatiu i útil per a l’entorn. Aquests projectes fomenten el sentit de cooperació i milloren el pensament crític i creatiu.
Els alumnes tenen autonomia per a poder treballar, investigar i crear sobre allò que els apassiona o els preocupa. Aquesta proposta trenca amb l'estructura de l'escola tradicional a la qual el professor escull què, com i quan l'alumne ha d'aprendre. És, a la fi, l'aprenentatge centrat en l'alumne.
El Portfoli és un espai de reflexió i expressió dels millors assoliments personals. L'alummne comença a triar i a reflexionar sobre les seves consecucions, es documenta i és conscient del seu estil d'aprenentatge. El portfoli culmina el darrer curs de l'Educació Secundària, on cada alumne reflexiona a nivell competencial sobre els seus assoliments.
És una acció educativa que es desenvolupa en el marc curricular de l’etapa. Treballem la competència social i ciutadana dels nostres alumnes. Respon a la idea que l'educació és una eina de millora social, que orienta a formar éssers complets, amb una dimensió tant intel·lectual com humana i moral. El Servei Comunitari serveix per enfortir el treball de les competències de l'àmbit personal i social forjant ciutadans responsables i compromesos en l’entorn més proper i amb el món.